Samarbeten

Det finns ett behov av mer kultur och samverkan i skärgården. Vi vill presentera skärgården för så många som möjligt, kunna bjuda in även dem som aldrig har varit i skärgården. Vi vill visa att skärgården är en levande miljö, med goda utvecklingsmöjligheter. Och att bjuda på fin musik i de vackraste av miljöer – det är en oslagbar upplevelse för både artister såväl som för publiken. Några av de spelplatser vi hittat har det aldrig gjorts konserter på. Efter våra första tre år har vi verkligen fått uppleva hur både turister och skärgårdsboende uppskattar den vackra miljön och även ser värdet av det lokala företagslivet.

Initiativet har också uppskattas av de lokala företagarna, och vid oräkneliga tillfällen har vi fått höra hur efterlängtat detta är. Vi vill måna om alla de lokala närproducerande aktörer i skärgården som bjuder på underbara råvaror, ekologiska produkter, närodlat och närproducerat. Finare kvalitet finns inte!

Skärgården behöver också än mer mötesplatser som samlar en publik om den ska fortsätta vara en levande skärgård, vi behöver fortsätta locka både närboende och turister.  Vi hoppas ju att initiativ som dessa också kan bli givande för besöksnäringen även på lång sikt.

En av våra aktiviteter inom Skärgårdsturnén är seglingen med Briggen Tre Kronor och samarbetet med deras Expedition Rädda Östersjön – ett mycket uppskattat och uppmärksammat evenemang. Likaså samarbetet med Malma Gård – att göra konsert i riktig lantmiljö och få smaka deras hamburgare från gårdens egna ekologiska kött, det slår det mesta!

Vill du eller ditt företag samarbeta med Skärgårdsturnén, hör av dig till tina@skargardsturnen.com för mer information. Hjärtligt välkomna med förslag – vi är öppna för alla spännande samarbeten!

©2024 Skärgårdsturnen

Log in with your credentials

Forgot your details?