Om oss

Om Oss

Idén med Skärgårdsturnén fick Tina 2014 då hon under ett par somrar medverkat på några andra liknande och lokala turnéer i Sverige såsom Hovturnén i Skåne och Packmopedsturnen i Värmland. De turnéerna gick till häst och moppe, och där såddes det första lilla fröet – kunde det inte vara en idé att göra en liknande turné till sjöss?!  Alla dessa fantastiskt fina miljöer som finns i skärgården är ju som gjorda att göra konserter på…

Och så blev det några somrar, och många hundratals tfnsamtal senare – sommaren 2016 kunde vi sjösätta Skärgårdsturnen på riktigt!  Medverkade gjorde några av Sveriges finaste artister och musiker, liksom flera lokalproducerande mat-, dryck- och konst-hantverkare. Och det är vår idé med Skärgårdsturnén; att bjuda den semestrande publiken på en helhetsupplevelse – konsert, mat och dryck på första parkett i världens vackraste skärgård! Kanske i en solstol med picnickorgen intill.

Sommaren 2016 besökte vi Djurönäsets vackra och nybyggda folkpark, Möja Dansbana, Säby Säteri, Värmdö Hembygdsmuseum och Grinda!

Sommaren 2017 var hade vi premiär på Malma Gård på Värmdö. Därefter fanns vi på Kärleksudden i Norrtälje, Kastellet i Waxholm, Möja Dansabana, Tullhusparken på Dalarö. Liksom 2016 avslutade vi på Säby Säteri på Ingarö.

För 2018 planerar vi att utöka spelplatserna. Vi kommer att meddela detta så snart vi har fått klart med alla samarbeten kring detta.

Annika Florén Ström. Skärgårgårdsturnens projektledare som är hängiven Ingaröbo och kulturnörd. Hennes make Åke steker strömming på turnen och Annika är också en djupt engagerad i ett surströmmingssällskap som äter denna kulinariska läckerhet året om.

Favoritbåt: Folkbåt

Favorit ö: Möja och Ingarö

Favoritbadplats: Hanskroka badet och  nakenbadet i Saltsjöbaden

Favoritsimning: Graciös fjärilssim

Favoritväder: Sydliga vindar, klarblå himmel och massor med sol

Lars-Göran Palmér. L-G är den felande länken mellan tråkiga siffror och vild rock´n´roll. I sin roll som revisor håller han koll på våra kamerala frågor, och på nätterna spelar han ylande gitarrer i något av sina band. Han är också född med hammaren i hand, vilket har satt sina avtryck i huset och musikstudion i Saltarö.

Favoritbåt: Vår gamla plasteka från 70-talet

Favorit ö: Jamaica

Favoritbadplats: Badkaret

Favoritsimning: Den gången jag simmade 25 meter

Favoritväder: Allt som inte innebär vita nedfallande näsdukar

Tina Ahlin. Skärgårgårdsturnens konstnärliga ledare och boende strax bakom Grisslinge havsbad. Där kan man sena sommarkvällar se henne häcka i vassen. Tina spelar spelar allra helst instrument som inte har sladdar eller krångliga knappar. Tina första hund sjöng passionerat till Tinas munspel och nu hoppas familjen ivrigt att den nya valpen ska visa samma talang.

Favoritbåt: Olle, vår kära kaptens fina mahognybåt från 1961

Favorit ö: En liten ö vid Saltarö som heter Björnholmen.

Favoritbadplats: En liten naturstrand på Fågelbro

Favoritsimning: Nakenplask i väl dold vik

Favoritväder: Högtrycksrygg, god sikt, avtagande vind norra Kvarken

Camilla Nyqwist. Camilla är en Stockholmsböna, född och uppvuxen i Råsunda, ett Solnamos! Har man dessutom käkat en slang med tur och retur, dvs korv med bröd, senap å ketchup, hos Korv-Ingvar, då är man ett riktigt dyngmos! Är också en tjej som tillbringat somrarna på Blidö, i norra ytterskärgården, sedan barndomen. Camilla hittar man ofta på någon livespelning, särskilt sommartid och då helst utomhus.

Favoritbåt: Blidösund

Favoritö: Blidö (och säkert någon skön ö i Söderhavet).

Favoritbadplats: I ljummet, soluppvärmt vatten, i badviken eller från klipporna, i Fällgate ute på Blidö.

Favoritsimning: Kärringdopp i ”Adam å Evaskrud”, (dvs. näck)

Favoritväder: Allt som inte innebär snö på marken och temperaturer under 5°c. Högtryck på vintern = Svinkallt. Högtryck på sommaren = Hett.  Jag föredrar den sistnämnda, starkt.

©2018 Skärgårdsturnen

Log in with your credentials

Forgot your details?