Om oss

Om Oss

Idén med Skärgårdsturnén fick Tina 2014 då hon under ett par somrar medverkat på några andra liknande lokala turnéer i Sverige såsom Hovturnén i Skåne och Packmopedsturnen i Värmland. De turnéerna gick till häst och moppe, och där såddes det första lilla fröet – kunde det inte vara en idé att göra en liknande turné till sjöss?!  Alla dessa fantastiskt fina miljöer som finns i skärgården är ju som gjorda att göra konserter på…

Och så blev det, många möten och hundratals telefonsamtal senare kunde vi sommaren 2016 sjösätta Skärgårdsturnén på riktigt! Medverkade gjorde några av Sveriges finaste artister och musiker, konsthantverkare liksom flera lokalproducerande mat- och dryckesproducenter. Och det är hela vår idé med Skärgårdsturnén; att bjuda den semestrande publiken på en helhetsupplevelse – konsert, mat och dryck på första parkett i världens vackraste skärgård! Kanske i en solstol med picnickorgen intill.

Artister och musiker har rest till respektive spelplats med den eminente kaptenen Olle Neckman och hans vackra mahognybåt Maria. Olle har stor erfarenhet av sjöliv och det han inte vet om skärgården – det vet ingen!

Sommaren 2016 besökte vi Djurönäsets vackra och nybyggda folkpark, Möja Dansbana, Säby Säteri, Värmdö Hembygdsmuseum och Grinda! Och detta gjorde vi tillsammans med bl.a. Louise Hoffsten, Rigmor Gustafsson och Lill Lindfors. Sommaren 2017 förlade vi vår premiär på Malma Gård på Värmdö – en unik kväll för oss alla att spela på den vackra gården omgiven av kor, fält och ängar. Därefter besökte vi Kärleksudden i Norrtälje, Kastellet i Vaxholm, Möja Dansbana och Tullhusparken på Dalarö. Liksom 2016 avslutade vi på Säby Säteri på Ingarö. Artisterna som medverkade under denna sommar hette Tomas Andersson Wij och Uno Sveningsson.

Sommaren 2018 utökade vi med ytterligare en konsertplats  – 7 konserter blev det sammanlagt mellan 22 och 29 juli.

Vi som arbetar med Skärgårdsturnén heter Tina Ahlin, Lars-Göran (L-G) Palmér, Camilla Nyqwist och Malin Torsdotter

Väl mött sommaren 2019!

Lars-Göran Palmér. L-G är den felande länken mellan tråkiga siffror och vild rock´n´roll. I sin roll som revisor håller han koll på våra kamerala frågor, och på nätterna spelar han ylande gitarrer i något av sina band. Han är också född med hammaren i hand, vilket har satt sina avtryck i huset och musikstudion i Saltarö.

Favoritbåt: Vår gamla plasteka från 70-talet

Favorit ö: Jamaica

Favoritbadplats: Badkaret

Favoritsimning: Den gången jag simmade 25 meter

Favoritväder: Allt som inte innebär vita nedfallande näsdukar

Tina Ahlin. Skärgårgårdsturnens konstnärliga ledare och boende strax bakom Grisslinge havsbad. Där kan man sena sommarkvällar se henne häcka i vassen. Tina spelar spelar allra helst instrument som inte har sladdar eller krångliga knappar. Tina första hund sjöng passionerat till Tinas munspel och nu hoppas familjen ivrigt att den nya valpen ska visa samma talang.

Favoritbåt: Olle, vår kära kaptens fina mahognybåt från 1961

Favorit ö: En liten ö vid Saltarö som heter Björnholmen.

Favoritbadplats: En liten naturstrand på Fågelbro

Favoritsimning: Nakenplask i väl dold vik

Favoritväder: Högtrycksrygg, god sikt, avtagande vind norra Kvarken

Camilla Nyqwist. Camilla är en Stockholmsböna, född och uppvuxen i Råsunda, ett Solnamos! Har man dessutom käkat en slang med tur och retur, dvs korv med bröd, senap å ketchup, hos Korv-Ingvar, då är man ett riktigt dyngmos! Är också en tjej som tillbringat somrarna på Blidö, i norra ytterskärgården, sedan barndomen. Camilla hittar man ofta på någon livespelning, särskilt sommartid och då helst utomhus.

Favoritbåt: Blidösund

Favoritö: Blidö (och säkert någon skön ö i Söderhavet).

Favoritbadplats: I ljummet, soluppvärmt vatten, i badviken eller från klipporna, i Fällgate ute på Blidö.

Favoritsimning: Kärringdopp i ”Adam å Evaskrud”, (dvs. näck)

Favoritväder: Allt som inte innebär snö på marken och temperaturer under 5°c. Högtryck på vintern = Svinkallt. Högtryck på sommaren = Hett.  Jag föredrar den sistnämnda, starkt.

©2019 Skärgårdsturnen

Log in with your credentials

Forgot your details?