Artister

Ebbot Lundberg

                                                               

Med sin stora röst, sin karisma och humor samt ett särpräglat uttryck hör Ebbot Lundberg till en av våra absolut främsta artister. Ebbot har varit frontfigur i två av den svenska rockhistoriens största band; ”Union Carbide Productions” under tiden 1986 – 1993 och ”The Soundtrack of Our Lives” under tiden 1994 – 2012. I Ebbots musikaliska universum samsas kosmiskt psykedeliska utsvävningar med en högst jordnära fysisk attack, subtila popmelodier och en rent okontrollerbar urkraft. 2013 var Ebbot Lundberg en av deltagarna i TV4´s populära serie ”Så Mycket Bättre” och hans tolkningar av de andra artisternas låtar visar vilken musikalisk bredd han besitter i sitt sätt att uttrycka sig och i sin förmåga att omvandla vad som helst genom sitt unika artistiska filter. Under 2017 turnerade Ebbot både i Sverige och Europa och under sommaren 2017 spelade han in sitt eget tv-program, ”Ebbots Ark” där Ebbot tog rodret för skeppet TS Westkust och bjöd med sina gäster och TV-tittare på en musikalisk resa i Göteborgs skärgård. Och nu är vi i Skärgårdsturnén så otroligt glada att få hälsa Ebbot välkommen ombord på Briggen Tre Kronor och konserter i Stockholms underbara Skärgård.

Viktoria Tolstoy

Viktoria Tolstoy är en sällsynt sångfågel i musikbranschen – en av Sveriges absolut största jazzsångerskor. Viktoria har bl.a. uppträtt med Svante Turesson, Putte Wickman, Arne Domnerus, Ulf Wakenius, Jojje Wadenius, Esbjörn Svensson och Nils Landgren – även med stora internationella artister så som McCoy Tyner, Ray Brown och Toots Thielemans m.fl. Viktoria har turnerat och uppträtt på de stora scenerna i världen; Japan, Malaysia, Sydafrika, Mexiko, England, Tyskland, Italien och Spanien för att nämna några. Och hon har fått fina utmärkelser och priser
så som Årets nykomling i Jazzkatten (1994) och Ulla Billquist-stipendiet (1998). Viktoria beskrivs som en riktig naturbegåvning och vi är så oerhört glada att få önska henne välkommen till Skärgårdsturnén 2019.

Peter Carlsson

Känd från bl.a. Blå Grodorna. En av Sveriges i särklass mest underhållande musiker och historieberättare. Peter Carlsson har en lång succéartad karriär med Blå Grodorna sedan starten 1993. Med utsålda hus över hela landet har han trollbundit sin publik med sina berättelser och sina sånger. Peter spelar allt från visor till rock blandat med skrönor och humor. Peter blev 2003 års Karamelodiktstipendiat med motiveringen: ”För ett unikt artisteri av hög värmegrad som i många skepnader, tillsynes förstrött, släntrar sig igenom en oemotståndlig blandning av filosofisk bondkomik, suggestiv blues, skrattskapande språkvolter, finstämda visor och ett enastående rytmiskt hålligång med diverse köksattiraljer – men också för att han lyckats upprätthålla något så ovanligt som en diskret pyramidal succé år efter år i alldeles egen Scala.”
Vi är oerhört glada att få hälsa Peter välkommen till Skärgårdsturnén 2019.

 

Tina Ahlin

Tina Ahlin har varit verksam musiker i 30 år. Hon sjunger, spelar piano och munspel – och har samarbetat med Hasse Alfredson, Stefan Sundström, Tomas Di Leva, Lisa Nilsson, Orup, Lorrygänget och, många många fler. 1996 fick hon “Lovisastormen” skriven till sig av Olle Adolphson. 1999 började hennes samarbete med Hasse Alfredsson i revyn “Prins korv under taket” där recensionerna genomgående var lysande. Deras samarbete ledde sedan vidare till två skivor,  Dramaten och Maxim-föreställningar,  julshow med även Lill Lindfors på Vasan m.m. Tina har släppt tre soloskivor – varav två; “Sommarkort” och “12 sånger av Allan Edwall” blev grammis-nominerade. Tina har också programlett en serie uppskattade musikmöten i SVT:s “Gokväll”. Där bjöd Tina in gäster som bl.a. Loa Falkman, Robert Broberg, Salem Al Fakir och Jarl Alfredius. Tina har varit programledare på SVT och TV4 och har fått hedersuppdraget att vara högtidsvärd för Valborg, Midsommar och Nationdaldagen på SVT.  2013 och 2015 släppte Tina två böcker; Svenska Barnvisor och Om sommaren sköna.  Sedan fyra år samarbetar Tina med Orsa Spelmän och sommaren 2017 släpptes deras debutalbum som fick idel fina recensioner.

 

©2024 Skärgårdsturnen

Log in with your credentials

Forgot your details?